Sergea Muškić

Estetika

Estetika

Estetika je danas sve traženija u smislu postizanja zdravlja, zadovoljstva i samopouzdanja te na taj način omogućava višu razinu kvalitete života.

Ponovno uspostavljanje funkcije i postizanje maksimalnog estetskog uspjeha naša je glavna zadaća.

Estetski ispuni (plombe)

Moderne tehnike i materijali danas omogućavaju visoku estetsku rekonstrukciju velikih defekata, čak i puknutih zubi. Također je moguće bez oštećenja zubne supstance optički poboljšati nepravilnosti prirodnih zubi. Novi materijali za estetsku rekonstrukciju dostupni su u svim bojama i lako su obradivi, tako da su ispuni posve nevidljivi i zubi se doimaju prirodno.

Veneersi (ljuskice)

Keramičke ljuskice su zalijepljene “pločice” kojima stomatolog može ispraviti napukle ili obojane zube te ispraviti položaj ili popuniti razmak među zubima. Prednost ljuskica je u minimalnom brušenju tvrdih zubnih tkiva, no važno je na prvom pregledu utvrditi omogućava li stanje zuba, kao i zagriz, uopće izradu ljuskica. Pacijent, s obzirom da je riječ uglavnom o estetici, sudjeluje u pripremnoj fazi u smislu postizanja definitivnog oblika. Kako bi se postigla postojanost i dugotrajnost ljuskica, nužne su redovne kontrole. Pacijenta se, po završetku tretmana, uputi u temeljito održavanje oralne higijene koje je nužno za izgled i dugotrajnost rada.

Izbjeljivanje

U poslu ili privatno, osmijeh sa zdravim i bijelim zubima pitanje je osobnosti. On predstavlja uspjeh i samopouzdanje, budi vjeru i simpatiju. Prije izbjeljivanja potrebno je profesionalno očistiti zube te pacijenta uputiti u način održavanja dobivene boje. U našoj ordinaciji izbjeljivanje radimo najmanje invazivnom metodom – nošenjem udlage s profesionalnim gelom za izbjeljivanje.