Estetika

Estetika je danas sve traženija u smislu postizanja zdravlja, zadovoljstva i samopouzdanja te na taj način omogućava višu razinu kvalitete života.

Ponovno uspostavljanje funkcije i postizanje maksimalnog estetskog uspjeha naša je glavna zadaća.

Estetski ispuni (plombe)

Moderne tehnike i materijali danas omogućavaju visoku estetsku rekonstrukciju velikih defekata, čak i puknutih zubi. Također je moguće bez oštećenja zubne supstance optički poboljšati nepravilnosti prirodnih zubi. Novi materijali za estetsku rekonstrukciju dostupni su u svim bojama i lako su obradivi, tako da su ispuni posve nevidljivi i zubi se doimaju prirodno.

Veneersi (ljuskice)

Keramičke ljuskice su zalijepljene “pločice”, kojima stomatolog može ispraviti napukle ili obojane zube i ispraviti položaj ili popuniti razmak među zubima, tako da nije potrebno opsežno brušenje cakline. Pacijent, s obzirom da je riječ uglavnom o estetici, sudjeluje u pripremnoj fazi u smislu postizanja definitivnog oblika.

Ljuskice se uz pomoć svjetlosno stvrdnjavajućeg ljepila posebnom tehnikom postavljaju na prethodno pripremljenu podlogu (zub). Kako bi se postigla njihova postojanost i dugotrajnost, preporučuju se redovite kontrole i kućna higijena.