Funkcija

U današnje vrijeme sve češće se susrećemo s funkcionalnim poteškoćama uzrokovanim stresom, manjkom i lošim položajem zuba. Problemi se manifestiraju kao bolovi u zglobu i mišićima ili kao stiskanje i škripanje zuba. Nakon funkcijske dijagnostike pacijent nosi udlagu, kao terapiju, minimalno šest tjedana. Udlaga poništi prisilne kretnje, nakon čega svaki pacijent treba proći adekvatnu sanaciju.

Protetika (mostovi i krunice)

Kada su zubi jače oštećeni nije ih uvijek moguće prekriti samo ljuskicom kako bi se dobilo zadovoljavajuće estetsko rješenje. U tim se situacijama koriste krunice, a kada manjak zuba nije moguće nadoknaditi implantatom, ugrađuju se mostovi.

Udlage

Jeste li znali da vas glava, ramena i cijeli mišićni sustav mogu boljeti od krivog položaja zuba, manjka zuba, sniženog ili povišenog zagriza?

Osim toga, užurbani tempo života pod stalnim stresom potiče žvačnu muskulaturu da je stalno napeta. Posljedica toga je sve veći broj pacijenata s ”istrošenim” zubima. Njima je nagrizna udlaga potrebna samo kao relaksacija žvačne muskulature i nosi se noću. Precizna funkcijska dijagnostika otkriva uzrok, a inicijalna terapija svih poremećaja funkcije žvačnog sustava radi se pomoću nagriznih udlaga.